FUGAZI.gr

Αυτάρκεια & επιβίωση…

Παγίδα για πουλιά, με χρήση ξύλου σε σχήμα Υ


Η χρήση παγίδων πιθανόν να απαγορεύεται από τον νόμο. Χρησιμοποιείστε τις υπ’ευθύνη σας και ΜΟΝΟ σε περίπτωση ανάγκης. Πριν φύγετε από ένα μέρος, χαλάστε τις παγίδες που πιθανόν να έχετε φτιάξει!

About these ads

13 responses to “Παγίδα για πουλιά, με χρήση ξύλου σε σχήμα Υ

 1. αλχιμιστης Οκτωβρίου 31, 2011 στις 01:45

  ακυρη η ανάρτηση..γιατί να πιάσω ρε ηλίθιο αμερικανόπουλο ένα πουλί?..αει..αντε γεια..

  • Ανώνυμος Οκτωβρίου 31, 2011 στις 14:29

   Αδελφέ, πάνε μάθε τα μυστικά της σοφίας και της αθανασίας, και άσε τον fugazi κάνει αυτό που κάνει. Αν δεν θέλεις να μάθεις πως να στήνεις παγίδες για πουλιά στο δάσος, είναι δικό σου θέμα και κανείς δεν σε υποχρέωσε ούτε να δεις το βίντεο αλλά ούτε και να μπεις στην ιστοσελίδα..Φίλε fugazi,έχεις κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια, σε ευχαριστούμε.

   • fugazigr Οκτωβρίου 31, 2011 στις 19:32

    Φίλε μου σε ευχαριστώ για την υπεράσπιση, αλλά δεν χρειαζόταν. Άμα κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει την χρησιμότητα της ιστοσελίδας, τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, τότε δεν μπορεί κανείς να τον κάνει να το καταλάβει. Άστον να νομίζει ότι κάτι πέτυχε… ;)

    …και πάλι σε ευχαριστώ για την πράξη σου και τα καλά σου λόγια.

 2. αλχιμιστης Νοεμβρίου 2, 2011 στις 04:08

  τα μυστικά της σοφίας και της αθανασίας σίγουρα δεν εμπεριέχουν μέσα τους βία ..προπάντως προς την μητέρα Φύση!Έχω στήσει πολλές παγίδες στην ζωή μου κ έχω πιάσει πουλιά με πολλόύς τρόπους..άλλα το έχω μετανοιώσει!Την σελίδα φίλε fugazi την επισκέπτομαι τακτικότατα και την σέβομαι σαν κάτι πολύ ιδιαίτερο..να είσαι σίγουρος για αυτο..συνέχισε τον αγώνα σου ..αλλά μακριά από υπερβολές..ΜΕ εκτίμηση!

 3. αλχιμιστης Νοεμβρίου 2, 2011 στις 04:23

  ..και κάτι άλλο..Ποτέ δεν θα μαθεις πως να επιβιώνεις στην Φύση αν δεν την έχεις πρώτα αγαπήσει πραγματικά..και κάτι πιο σημαντικό πλέον ..οι άνθρωποι των πόλεων πρέπει να εκπαιδευτούν πια πως θα επιβιώσουν στο αστικό περιβάλλον..η φυγή δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι για πολλούς

  • fugazigr Νοεμβρίου 2, 2011 στις 20:53

   Καταρχάς χαίρομαι που τα τελευταία σου σχόλια δεν είναι υβριστικά, όπως το πρώτο. Δεν έχω πρόβλημα με την κριτική είτε θετική είτε αρνητική, αρκεί να γίνεται σε πολιτισμένα πλαίσια.

   Από τα τελευταία σχόλια σου, καταλαβαίνω ότι με “κατηγορείς” επειδή παρουσιάζω ένα τρόπο, με τον οποίο σκοτώνεις πουλιά/ζώα και προφανώς θίγεσαι, επειδή είσαι φιλόζωος/φυσιολάτρης. Σωστά;
   Έχω την εντύπωση πως με κατηγορείς αδίκως. Το παραπάνω βίντεο, δεν είναι το μόνο που έχω αναρτήσει, αλλά υπάρχουν και άλλα με ανάλογο περιεχόμενο και μάλιστα κάποια παρουσιάζουν και την θανάτωση ή σφάξιμο ζώων.
   1) Αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι τα βλέπουν ή εγώ που τα αναρτώ, είμαι αιμοδιψείς και έχω ψυχολογικά προβλήματα τα οποία “βγάζω” πάνω σε άμοιρα ζωάκια. Η σφαγή ζώων είναι/ήταν κάτι το φυσιολογικό στην ζωή των προγόνων μας, αλλά και σήμερα. Το ότι δεν το βλέπουμε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Διαφορετικά πως θα τρεφόμασταν με κρέας.
   2) Ολόκληρη η ιστοσελίδα στηρίζεται στην αυτάρκεια και στην επιβίωση. Οτιδήποτε παρουσιάζεται εδώ, είναι για εφαρμογή μόνο σε περίπτωση επιβίωσης. Σε κάθε post για παγίδες αναγράφω ότι το να στήνεις παγίδες είναι παράνομο και επικίνδυνο. Στην παραπάνω, αν και μου ξέφυγε αρχικά, το συμπλήρωσα μετέπειτα.
   3) Ο όρος survivalist, από μόνος του, δηλώνει τον σεβασμό απέναντι στην Φύση και τα πλάσματα της. Δεν είναι δυνατόν να ζήσεις σε ένα περιβάλλον, όταν ο ίδιος το καταστρέφεις. Το ζούμε καθημερινά με την μόλυνση του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της στον οργανισμό μας. Χωρίς σεβασμό στην Φύση, δεν είναι δυνατόν να γίνει κάποιος αυτάρκεις. Αν πχ. σε ένα χώρο μαζέψεις όλα τα χόρτα και δεν αφήσεις μερικά να δώσουν σπόρο, τότε δεν θα έχεις αργότερα χόρτα για να φας.
   4) Αυτό και όλα τα άλλα βίντεο που έχουν ανάλογο περιεχόμενο, δεν είναι δικά μου. Εγώ απλώς τα βρήκα ενδιαφέρονται και τα postαρα. Γιατί δεν κατηγορείς αυτούς που τα έφτιαξαν, αλλά εμένα. Άσε δε, που με την λογική σου, θα έπρεπε πχ να απαγορευτεί η εκτύπωση του “Οδηγού επιβίωσης της SAS”, επειδή περιέχει περιεχόμενο/γνώσεις με τις οποίες μπορείς να βλάψεις/σκοτώσεις ζώα.
   5) Ακόμα και αν δεν postαρα τα συγκεκριμένα βίντεο, αυτά υπάρχουν ελεύθερα στο Διαδίκτυο. Ο καθένας μπορεί να τα βρεί και να τα δει, εύκολα, στο youtube.
   6) Τρέφω τα ίδια συναισθήματα με σένα, σχετικά με το κυνήγι. Δεν μου αρέσει και το θεωρώ, έγκλημα κατά της φύσης, όταν αυτό γίνεται άσκοπα η για λόγους “διασκέδασης”. Μαθαίνω όμως να κυνηγώ για λόγους επιβίωσης και μόνο. Χωρίς να βλάπτω, πουλιά ή άλλα ζώα. Αν και όταν παραστεί όμως ανάγκη, δεν θα διστάσω να το κάνω.

   • αλχιμιστης Νοεμβρίου 3, 2011 στις 01:42

    το υβριστικό ας πούμε σχόλιο “ηλίθιο αμερικανόπουλο” δεν πήγαινε φυσικά για σένα αλλα γιαυτόν που έφτιαξε το βίντεο..να το ξεκαθαρίσω..Κ επίσης χαιρομαι που τα ιδανικά σου επικεντρώνονται στην φυσική ισσοροπία κ όχι στην ληστρικότητα.Παρεπιμπτόντως ..αν θες μπορώ να σε βοηθήσω σε θέματα βιολογίας,φυτοχλωρίδας και γενικά ότι έχει να κάνει με φυτά

 4. fugazigr Νοεμβρίου 3, 2011 στις 20:26

  Χαίρομαι που το διευκρίνισες, καθώς όπως ήταν γραμμένο, φαινόταν ότι προοριζόταν για μένα… δυστυχώς ο γραπτός λόγος τα έχει αυτά ;)

  Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Αν είσαι ειδικός σε θέματα χλωρίδας, τότε η βοήθεια σου θα είναι πολύτιμη. Αν θες ρίξε μια ματιά στην σελίδα “Άγρια φαγώσιμα”, εκεί θα βρεις ένα κείμενο σχετικό με τις χρήσεις των Ελληνικών δέντρων, το οποίο χρειάζεται μετάφραση. Είναι στα αγγλικά, αλλά η ορολογία είναι δύσκολη για κάποιον μη ειδικό. Επίσης μπορω να σου υποδείξω άλλες ιστοσελίδες που περιγράφουν φαγωσιμα φυτά και χρειάζονται και αυτές μετάφραση.

  Επειδή δεν γνωρίζω τι ακριβώς γνώσεις περιλαμβάνει ο τομέας σου, αν έχεις εσύ να προτείνεις κάτι, πολύ ευχαρίστως. Βασικά με ενδιαφέρει να βρούμε όσο πιο πολλά φαγώσιμα φυτά ή τις θεραπευτικές ιδιότητες τους.

 5. αλχιμιστης Νοεμβρίου 4, 2011 στις 05:19

  Σήμερα ανέβηκα να επιθεωρήσω το μελισσοκομείο μου πάνω στο βουνό,κάπου στην ανατολική Θεσσαλία..τέλεια εικόνα.η οξιά να δίνει τρελά χρώματα,ρεικι και κουμαριά ανθισμένα!..και πάνω στο καπάκι μιας κυψέλης βλέπω μια μέλισσα σχεδόν νεκρή,ισα-ισα κουνουσε τα πόδια της,αδύναμη απ την ασιτία και της χαμηλές θερμοκρασιες…ευλαβικά την σήκωσα με το ξέστρο μου και την έβαλα στην γονοφωλιά προσδοκώντας την ανασταση της!..Κι όμως …την αγάπησα..μια απλή μέλισσα …απ τα δισεκατομύρρια του πλανήτη μας

  Κι όμως…φευγοντας απο κει ειδα σ ενα ξέφωτο καμια 10αρια αγριογουρουνα και πόθησα ένα αυτά να είναι λάφυρο στο πορτ-μπαγκαζ του αυτοκινητου μου!λίγο έλειψε…
  η επαφή με την φύση σου βγάζει ανάμεικτα συναισθήματα..δεν ειναι μόνο να επιβιώνεις στην φύση…τι να το κάνεις το εγχειριδιο της S,A.S αν τρως τέτοιες συναισθηματικές σφαλιάρες…..
  Για αυτό με χάλασε η ανάρτηση για τις παγίδες των πουλιών..γιατί είναι τόσο απίστευτα ηλίθια αναφορά..που μόνο τα αμερικανόπουλα θα μπορούσαν να την ενστερνιστούν..ίσως ποτέ δεν διδάχτηκαν αληθινά απ τους ιθαγενεις της γης που τώρα καταπατούν
  ..απ τους Ινδιάνους
  ποιοςαπ αυτους που έκανε το βίντεο αληθινά χέστηκε απ το φόβο του όταν το χαροπούλι ούρλιαζε την νύχτα στα 1500 μ υψόμετρο κάπου στην Οίτη ή στο Άγιο όρος χωρίς να ξέρει τι είναι?και θέλει να το πιάσει και σε παγίδα…ξέρει καν πως είναι?
  ποιος survivalist ακούσε τα ουρλιαχτά των λύκων δίπλα απ την σκηνή του και θα έκανε ανάρτηση μετά στο youtube?θα έμεινε απλά μαλάκας..’οπως έμεινα κι εγω… όταν το έζησα…
  anyway..
  θα κοιτάξω να δω πως μπορώ να σε βοηθήσω στο θέμα μετάφρασης
  στο τομέα χρήσεις φαρμακευτικών φυτών έχω αρκετά πλούσιο υλικό.Το όλον ζήτημα είναι πως μπορώ εγώ να αναρτώ στο site σου το δικό μου υλικό

  • fugazigr Νοεμβρίου 4, 2011 στις 17:36

   O συγκεκριμένος survivalist που έφτιαξε το βίντεο, δεν διαφέρει σε ότι περιγράφεις. Μάλλον έχεις παρανοήσει τι πραγματικά είναι ο survivalist και φταίω και εγώ, που δεν έχω γράψει σχετικά με το θέμα.
   Ο survivalist είναι λάτρης της φύσης. Από αυτήν περιμένει να ζήσει και την σέβεται με ευλάβεια. Είναι σαν ένας σύγχρονος Ινδιάνος. Και οι Ινδιάνοι σέβονταν την φύση, αλλά και αυτοί έστηναν παγίδες για να πιάσουν ζώα ή έκοβαν ξύλα. Μάλλον οι Ινδιάνοι τελικά ήταν οι τέλειοι survivalists.
   Αν δεις περισσότερα βιντεο του συγκεκριμενου κύριου, θα καταλάβεις πόσο τελικά, μοιάζετε. Ακόμα και τα βίντεο οπου δείχνει πως τεμαχίζουν θηράματα, τα κάνει με ζώα που μεγαλώνει στο σπιτι του και φυσικά όχι με άγρια θηράματα.

   Οτι θες μπορείς να το στέλνεις στο email του blog: fugazigr@hotmail.com. Αν θες μπορω να σου κανω invite και να γίνεις συγγραφεας στο blog, μόνο που θα πρεπει να εγκρινω τα άρθρα πριν την δημοσιευση. Αν συμφωνεις, δωσε μου τo email σου, για να το κανω.
   Από ότι είδα, είσαι ο ιδιοκτήτης/συγγραφέας του visini-melissa ετσι; Οπότε θα ξέρεις και πολλά πράγματα σχετικά με μελισσοκομικά. Είναι και αυτό πολύ ενδιαφέρον θέμα. Στειλε email, για να μπορουμε να επικοινωνουμε καλυτερα.. ;)

 6. αλχιμιστης Νοεμβρίου 5, 2011 στις 17:53

  Ευχαριστώ..το e-mail μου είναι:
  bagboul@gmail.com

  ναι το blog είναι δικό μου..έχει κανα μήνα που το έφτιαξα..αν σε ενδιαφερει τίποτα μελισσοκομικο εδω ειμαι:)

  • fugazigr Μαρτίου 10, 2012 στις 15:30

   Ακριβώς δεν ξέρω να σου πω. Απ’ότι φαίνεται και κατάλαβα από αυτά που λέει ο David, είναι κάποιο είδος “παστέλι” γεμάτο με σπόρους για πουλιά.

   Εχω δει σε μαγαζιά με είδη για πουλιά, τέτοιες παρόμοιες τροφές, αλλά δεν ξέρω αν όντως είναι κάτι τέτοιο.

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 957 other followers

%d bloggers like this: